Varför underhåll för elbilsinfrastruktur misslyckas maj-26-2023

Med en värld som tar ett steg mot en renare och grönare framtid väljer fler och fler företag och organisationer att använda elfordon i sina flottor.

Och med batteridrivna fordon kommer behovet av laddningsinfrastruktur att öka, vilket gör laddstationer till en viktig del av elfordons ekosystem.

Liksom alla andra delar av infrastrukturen behöver även laddstationer för elfordon regelbundet underhåll för att fungera smidigt.

Sammanfattade punkter

  • Rätt planering och design av laddstationer för elfordon är avgörande för enkelt underhåll
  • Att förstå vikten av elfordonsinfrastruktur som en långsiktig investering kan minska den totala ägandekostnaden
  • Antalet laddstationer, effektbehov och placering är alla nyckelfaktorer att ta hänsyn till vid planering och design för att undvika underhållsproblem
  • Regelbundna underhållskontroller kan förhindra stillestånd, minska reparationskostnader, skydda rykte, förbättra användarupplevelsen och spara tid och ansträngning i samband med reparationsarbete
  • Brist på expertis kan övervinnas genom att samarbeta med etablerade EVCI-leverantörer, anställa erfarna proffs eller utveckla en underhållsplan
  • Korrekt utbildning av underhållspersonal är avgörande för att undvika säkerhetsrisker och säkerställa efterlevnad av antagna standarder
  • Att ignorera tillverkarens riktlinjer kan resultera i minskad prestanda och livslängd för den inrättade infrastrukturen, såväl som ogiltigförklarade garantianspråk

Behöver du hjälp med produkter för att göra det enklare? Kontakta oss idag!

Dålig planering och design

Den första anledningen till att underhållet av EV-infrastrukturen kan misslyckas beror på dålig planering och design. Om laddstationen har installerats utan ordentlig planering kommer det sannolikt att leda till problem längre fram.

Tänk på faktorer som antalet laddningsstationer som krävs, totalt effektbehov och laddningsplatsernas placering i förväg. Rätt planering och design är avgörande för att säkerställa enkelt och smidigt underhåll.

Förstå vikten av att planera

Den första anledningen till att dålig planering och design kan leda till underhållsproblem i laddningsinfrastrukturen för elbilar är bristen på förståelse för dess betydelse.

Företag och organisationer bör förstå att elbilsinfrastruktur bör behandlas som en långsiktig investering. Korrekt planering och design kan säkerställa att dessa investeringar varar längre, vilket minskar den totala ägandekostnaden.

Att till exempel beakta faktorer som lasthantering, effektnivåer och kabelhantering kan säkerställa att infrastrukturen klarar de krav som ställs på den. Genom att fokusera på dessa faktorer kan företag säkerställa att deras EV-infrastruktur fungerar effektivt under hela dess livslängd.

Antal laddstationer

Antalet laddstationer som krävs är en annan faktor som kan påverka underhållsfrågor för företag.

Ett vanligt misstag som företag gör är att underskatta efterfrågan på laddningsplatser, vilket leder till att otillräckliga laddningsmöjligheter installeras. Därför är det viktigt att ta hänsyn till antalet laddningsplatser som krävs baserat på faktorer som antalet elfordon som ägs av anställda och laddningsplatsernas maximala kapacitet.

Tänk på dessa faktorer från början, företag kan se till att de har tillräckligt med laddstationer för att hålla jämna steg med efterfrågan.

Våra Modular Foundation-baser för laddningsutrustning passar alla modeller.

Totala strömbehov

En annan kritisk faktor som företag bör överväga under planerings- och designprocessen är det totala strömbehovet. Brist på ström kan leda till många underhållsproblem, som att infrastrukturen inte fungerar som avsett.

Modern EV-laddning kräver en robust strömförsörjning. Det totala effektbehovet bör ta hänsyn till hur många fordon som behöver laddas samtidigt, vilken typ av utrustning som används och stationens totala kapacitet.

Genom att se till att de batteridrivna elfordonen och plug-in-hybridladdningsplatserna har tillräcklig kraft kan företag och organisationer ha mindre underhållsproblem och säkerställa en smidig drift av infrastrukturen.

Placering av laddstationer

Placeringen av laddplatser är en annan faktor som företag måste tänka på när de installerar laddutrustning. Det kan påverka underhållsfrågor negativt, såsom olyckor, skadegörelse och missbruk.

Det är viktigt att ta hänsyn till faktorer som tillgänglighet och säkerhet vid placeringen av laddstationer. EV-laddning bör placeras i väl upplysta områden eller övervakas av säkerhetskameror för att förhindra stöld och skador när de placeras offentligt.

Tillgången till allmänt tillgängliga laddstationer är en avgörande fråga för de flesta förare. Det är viktigt att sådana stationer är allmänt tillgängliga och erbjuder tillräckligt med utrymme för elbilsägare att parkera och ladda sina bilar.

Dessa faktorer är ett måste för att en laddstation för elbilar ska vara bekväm och praktisk för elbilsägare.

Otillräckliga underhållsscheman

Laddningsinfrastrukturen för elbilar behöver regelbundet underhåll för att säkerställa smidig funktion. Många misslyckas dock med att anstränga sig för att sätta rätt scheman.

Att skjuta upp underhållet kan leda till haverier och till och med permanenta skador på laddstationerna, vilket förkortar deras livslängd. Det är viktigt för laddföretagen och nätverken att upprätta ett regelbundet underhållsschema för ev laddstationer och följa det.

Förhindra stillestånd och minska reparationskostnaderna

Regelbundna kontroller hjälper till att identifiera potentiella problem innan de förvandlas till stor huvudvärk. Kostnaden för att byta ut en liten komponent kan vara betydligt lägre än att reparera större skador.

Genom att upprätta ett schema kan företag undvika oplanerade driftstopp, minska reparationskostnaderna och spara pengar på lång sikt.

Skydda ditt rykte

Föreställ dig frustrationen som upplevs av en elbilsförare som kommer till din laddstation, bara för att få reda på att den inte laddas? En sådan felaktig upplevelse kan skada ditt företags rykte och avskräcka potentiella kunder från att nedlåta ditt företag.

Genom att underhålla dina laddstationer med jämna mellanrum kan företag se till att deras infrastruktur är fullt fungerande och undvika den negativa feedback som kommer med stillestånd.

Förbättra användarupplevelsen

För elbilsförare: underhållskontroller av elfordon hjälper till att identifiera problem med användarupplevelsen, såsom slitna kontakter, bromsvätskenivåer, bromsbelägg, skadade kablar, batteriunderhåll eller icke-funktionella pekskärmar.

Genom att utföra detta elbilsunderhåll kan förarna se till att allt är säkert och enkelt för dem att använda, med alla system, en bra batteritid och komponenter i gott skick.

Spara tid och ansträngning

Genom att ha ett korrekt underhållsschema för laddningsutrymmen kan företag spara tid och ansträngning i samband med att organisera, schemalägga och hantera reparationsarbeten.

Med ett schema kan underhållsteam förutse och förutse underhållsbehov, vilket säkerställer snabbare och mer effektiva reparationer.

Kontakta oss för produkter för att göra det enklare för dig!

Brist på expertis

Laddningsinfrastruktur för elbilar är ny, och många organisationer har inte den nödvändiga expertis som krävs för att underhålla dem. I sådana fall är professionell hjälp avgörande för att säkerställa korrekt underhåll.

Att anställa erfarna proffs kan hjälpa organisationer att implementera adekvata underhållspolicyer och säkerställa att alla delar och utrustning kontrolleras och underhålls regelbundet.

Att övervinna bristen på expertis inom EVCI-underhåll

Att övervinna bristen på expertis inom EVCI-underhåll är möjligt genom följande tre tillvägagångssätt:

Partner med etablerade EVCI-underhållsleverantörer

Samarbete med etablerade EVCI-underhållsleverantörer kan hjälpa företag att övervinna utmaningen med bristande expertis. Dessa leverantörer har den nödvändiga tekniska expertis som krävs för att upprätthålla effektiviteten hos EVCI.

Dessutom tillhandahåller de utbildningsprogram som kan hjälpa företag att överbrygga kunskapsluckan om de skulle besluta sig för att ta underhållet internt.

Anställ erfarna proffs internt

Alternativt kan företag direkt anställa erfarna proffs för att underhålla sina EVCI internt. Korrekt utbildning och att utrusta yrkesverksamma med nödvändiga färdigheter och verktyg kan hjälpa till att säkerställa att deras erfarenhet är mycket effektiv.

Dessutom möjliggör detta tillvägagångssätt för strängare företagskontroll eftersom underhållet är internt.

Utveckla en underhållsplan

Slutligen kan utvecklingen av en underhållsplan hjälpa företag att övervinna utmaningen med bristande expertis. Planen kan beskriva inspektionspunkter, utrustning och verktyg som krävs, rekommenderade scheman och nödvändiga utbildningsprogram.

Den mest avgörande delen av en underhållsplan är att säkerställa att alla policyns variabler överensstämmer med organisationens strategiska affärsmål.

Felaktig träning

Laddningsinfrastruktur för elbilar kräver kompetent underhållspersonal för att hålla laddstationerna igång smidigt. Utan ordentlig utbildning kan personalen förbise potentiellt farliga problem, vilket kan leda till fel på utrustningen och till och med elstöt.

Organisationer måste se till att deras underhållspersonal får korrekt utbildning i underhåll och säkerhetsprocedurer för elbilsladdningsinfrastruktur.

Säkerheten först

Säkerhet bör ha högsta prioritet när det kommer till drift och underhåll av laddningsinfrastruktur för elfordon. Brist på korrekt kunskap och utbildning kan leda till allvarliga olyckor, inklusive elstöt.

För att förhindra att dessa fall inträffar måste organisationer se till att deras underhållspersonal är välutbildad och utrustad med kunskapen för att på ett säkert sätt kunna arbeta runt högspänningsutrustning.

Undvik säkerhetsrisker

Genom att förstå de korrekta procedurerna för att underhålla infrastrukturen för laddning av elfordon kan personalen undvika potentiella säkerhetsrisker som orsakas av felaktig hantering av utrustning.

Att till exempel gå i närheten av strömförande ledningar eller vidröra utrustning innan strömkällan kopplas bort kan leda till allvarliga eller till och med dödsolyckor.

Effektivt utrustningsunderhåll

Korrekt utbildning säkerställer att personalen känner till rutiner för underhåll av utrustning och reparationsprotokoll. Detta undviker i sin tur behovet av dyra byten av skadad utrustning, vilket säkerställer att företag kommer under budget med mindre underhåll och att infrastrukturen förblir i drift längre.

Överensstämmelse med antagna standarder

Många stater, städer och tillsynsorgan har satt specifika standarder som infrastrukturen för elektrisk laddning ska uppfylla. Rätt utbildad personal kommer att se till att din organisation uppfyller dessa standarder för underhåll av infrastruktur för elfordonsladdning.

Detta håller inte bara din personal och kunder säkra utan hjälper också till att undvika juridiska konsekvenser som uppstår till följd av bristande efterlevnad.

Kontakta oss

Ignorera tillverkarens riktlinjer

Varje infrastruktur för laddning av elfordon har unika specifikationer och underhållskrav som tillverkarna anger i sina manualer.

Att ignorera dessa riktlinjer kan leda till en minskning av snabbladdning och infrastrukturprestanda, vilket resulterar i minskad livslängd och tidiga utrustningsfel.

Organisationer måste följa tillverkarens riktlinjer till punkt och pricka för att förhindra utrustningsfel och bibehålla dess högsta prestanda.

Maximerar prestanda

Tillverkare tillhandahåller riktlinjer för laddningsinfrastruktur för att bibehålla optimal prestanda. Till exempel måste laddningsinfrastrukturutrustningens spänningskrav ligga inom ett specifikt område.

Om en organisation ignorerar denna riktlinje och tillhandahåller en spänning utanför intervallet, kan laddningsinfrastrukturens batterier skadas, och energin som levereras av laddningskraften kan sjunka från den förväntade hastigheten. Detta kan i sin tur påverka elfordonets batterilivslängd, vilket gör att det går sönder i förtid.

Ökar användbar livslängd

En laddningsinfrastruktur är en dyr investering och organisationer förväntar sig att den ska hålla länge. Att ignorera tillverkarens riktlinjer kan minska deras livslängd. Underhållskrav, såsom rengöring av utrustningen, måste utföras regelbundet, enligt tillverkarens manual.

Damm, smuts och skräp kan täppa till laddningsutrustningen, få den att överhettas och så småningom leda till utrustningsfel. När en organisation ignorerar riktlinjer riskerar de att förkorta infrastrukturens användbara livslängd, vilket kräver att utrustningen byts ut tidigare än väntat.

Undviker garanti ogiltigt

Vid eventuella defekter eller skador på infrastrukturen måste tillverkarens riktlinjer följas för att göra anspråk på garanti. Annars kan garantianspråket avvisas av tillverkaren.

Kom ihåg att tillverkare är partner med organisationer för att säkerställa att infrastrukturen fungerar optimalt och håller länge. Om en organisation kontrakterar en tredjepartstekniker som inte följer tillverkarens riktlinjer kan detta också leda till att anspråk avvisas.

Att ignorera riktlinjer kan resultera i en oönskad kostnadsökning och organisationen lämnas med en underpresterande laddningsinfrastruktur med kort livslängd.

Slutsats

Som vi har diskuterat i det här blogginlägget, när det gäller laddningsinfrastruktur för elbilar, är korrekt planering och design tillsammans med regelbundet underhåll avgörande för ett smidigt fungerande system.

Det är viktigt att erkänna vikten av infrastrukturen som en långsiktig investering för att minimera ägarkostnader och störningar från eventuella driftstopp. Att ta hänsyn till strömkraven, antalet laddningsplatser och plats under planering och design kan hjälpa till att undvika potentiella problem på vägen.

Regelbundna kontroller måste utföras av erfaren personal, följa tillverkarens riktlinjer samtidigt som säkerhetsåtgärder vidtas för att identifiera mindre reparationsbehov innan de blir stora problem. För dem som saknar expertis eller resurser rekommenderas det starkt att samarbeta med etablerade EVCI-leverantörer eller skapa en handlingsplan för underhåll.

Om du är intresserad av att ta reda på mer information om hur du underhåller din laddningsinfrastruktur på rätt sätt kontakta oss idag!

Läs mer från Unimi

Förstå olika typer av EV-laddning: Nivå 1, Nivå 2 och DC-snabbladdning

Varför laddstolpar är nyckeln till att behålla anställda

16+Länder och växande

15000+Installationer och växande

50+Laddar modeller som stöds

Beställ via grossistkonto

Om du redan har ett konto hos Ahlsell, DEFA, Elektroskandia, Kraftpojkarna eller Rexel group (Storel, Selga) kan du beställa Unimi-1BaseTM-stiftelser från din partner.

Boka möte eller kontakta oss

Vid frågor kring våra produkter, vänligen ring: +46 (0) 73-443 5245